PTZ šparovček

Arhiv: SPLETNA TRŽNICA AMAZON - Kako začeti, kaj moram vedeti in razumeti, praktični primeri


SPLETNA TRŽNICA AMAZON


Kako začeti, kaj moram vedeti in razumeti, praktični primeri



Svetovna spletna prodaja še vedno strmo narašča zato sta digitalizacija poslovanja in vpeljava spletne prodaje v poslovno strategijo in poslovanje nujni za obstoj številnih podjetij. Ena izmed rešitev in poslovnih priložnosti kako z izdelki vstopiti v svetovni splet in jih ponuditi čim večjemu številu kupcev je Amazon, največja spletna tržnica in spletna platforma, ki z več kot 300 milijoni aktivnimi uporabniki, v več kot 180 državah, predstavlja nov prodajni kanal in izziv mnogim podjetjem tudi v Sloveniji.

Na spletni delavnici SPLETNA TRŽNICA AMAZON - Kako začeti, kaj moram vedeti in razumeti, praktični primeri, ki smo jo izvedli 19. novembra 2020,  smo pogledali kakšne izzive prinaša slovenskim podjetjem prodaja na spletni tržnici Amazon, spoznali osnovne pojme, ki so ključni za začetek prodaje in uspešnega poslovanja na Amazonu, pogledali priložnosti, pasti, kako in zakaj se vključiti in priključiti največji prodajni spletni platformi. 

Spletno delavnico sta povezovala Jernej Mežan, specialist za taktično nabavo IT software kategorije s fokusom na optimizacijo delovnih procesov in globalno standardizacijo predmetov nabave pri Amazonu ter Matjaž Martini, tehnični svetovalec in strokovnjak za globalno identifikacijo in črtno kodiranje v GS1 Slovenija.



O predavateljih


Matjaž Martini je tehnični svetovalec v GS1 Slovenija in strokovnjak na področju globalnih standardov. Ukvarja se predvsem z izvajanjem verifikacije kodnih simbolov in zagotavljanjem dobre berljivosti črtne kode. Lahko bi ga nazivali tudi forenzik črtne kode. Pomaga in svetuje uporabnikom pri snovanju in implementaciji rešitev s področja avtomatske identifikacije po sistemu GS1. Sodeluje pri izobraževanjih in delavnicah na področju standardov GS1 tako v organizaciji GS1 Slovenija kot tudi kot gostujoči predavatelj na srednjih šolah in fakultetah.

GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko 3600 članov oziroma uporabnikov, predvsem iz predelovalne in trgovske dejavnosti, logistike ter zdravstva. GS1 Slovenija je nacionalni predstavnik mednarodne organizacije GS1 AISBL. Organizacija GS1, ki je najbolj prepoznana po črtni kodi, ima več kot milijon članov - od mednarodnih družb do malih, lokalnih podjetij.

   
 

Jernej Mežan je specialist za taktično nabavo IT software kategorije s fokusom na optimizacijo delovnih procesov in globalno standardizacijo predmetov nabave pri Amazonu.

Že več kot 10 let deluje na področju oskrbne verige in nabave v prodaji, med drugim si je izkušnje in znanje nabiral tudi v večjih korporacijah kot so Mueller drogerija, in Accenture, kjer je z delom na različnih projektih povezoval različne time s ciljem doseganja čim boljših rezultatov.



Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Fotogalerija