PTZ šparovček

Arhiv: Poslovne finance za direktorje – še posebej v finančni stiski

V četrtek, 14. maja 2020, smo izvedli on-line seminar “Poslovne finance za direktorje (še posebej v finančni stiski),” Dr. Jožko Peterlin je predstavil pravila igre z denarjem v podjetju ter podal odgovore, kako v podjetju zagotoviti finančno varnost ter učinkovitost in kaj zahtevati od zaposlenih in računovodje.


O PREDAVATELJU

Seminar bo vsebinsko povezoval in neposredno odgovarjal na vaša vprašanja dr. Jožko Peterlin, dolgoletni finančni svetovalec in ustanovitelj Smartfin, Inštituta za poslovne finance.

Dr. Jožko Peterlin je preizkušeni poslovni finančnik z dolgoletno prakso na področju vodenja in nadzora financ. Izkušnje in znanje je nabiral kot finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe in svetovalec uprave NLB, predsednik uprave Družbe za upravljanje in kot član uprave Telekoma Slovenije. Vodi Akademijo za poslovne finance, kjer tudi predava ter poleg tega izvaja še številna izobraževanja, delavnice in seminarje s finančnega področja. 

Deset let je bil tudi član odbora Evropskega združenja poslovnih finančnikov (www.eact.eu) in Mednarodnega združenja poslovno finančnih združenj (www.igta.org). Je avtor ali soavtor mnogih knjig, člankov in strokovnih delavnic na področju obvladovanja finančnih tveganj, uporabe in računovodenja finančnih inštrumentov, zagotavljanja kapitalske ustreznosti in plačilne sposobnosti, obvladovanja obratnega kapitala in denarnih tokov in organiziranosti financ v družbi, s ciljem doseganja finančne konkurenčnosti in načrtovanega denarnega toka.

Fotogalerija