PTZ šparovček

Arhiv: 2. spletno srečanje- "Prodaja podjetja v letu 2021"

Podjetniško-trgovska zbornica, v sodelovanju z Borzo posla v letu 2021 prirejata  serijo brezplačnih  spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

1. aprila 2021 smo izvedli  2. spletno srečanje na temo “Prodaja podjetja v letu 2021”. Pogledali smo  kakšno podjetje je v današnjih časih sploh primerno za prodajo, kdo so lahko kupci takšnih podjetij, kako kupci gledajo na vrednost podjetja, kakšne so najbolj tipične strukture prodaje podjetja, pogledali smo tudi, kako na trg prodaje podjetij vpliva obdobje COVID-19.

Srečanje  je  vodil Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, na srečanju smo  dobili  odgovore na vprašanja, kot so:

– Kakšno podjetje je v današnjih časih sploh primerno za prodajo?

– Kdo so lahko prevzemniki takšnih podjetij in kje jih najdemo?

– Kako prevzemniki gledajo na vrednost podjetja?

– Katere so najbolj tipične strukture prodaje podjetja?

– Kakšne so posebnosti pri prodaji manjših, zasebnih podjetij?

– Kako obdobje COVID-19 vpliva na trg prodaje podjetij?

Predavatelj

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Za podrobnejše informacije o dogodku nas kontaktirajte na: ptz@gzs.si

Fotogalerija