PTZ šparovček

Arhiv: 3. spletno srečanje -"Koliko je vredno moje podjetje?"

Podjetniško-trgovska zbornica, v sodelovanju z Borzo posla v letu 2021 prirejata  serijo brezplačnih  spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

6. maja 2021 smo izvedli  3. spletno srečanje z naslovom “Koliko je vredno moje podjetje?″. V okviru tokratnega spletnega srečanja smo  podrobneje pogledali osnovne koncepte in zakonitosti ocenjevanja tržne vrednosti zasebnih podjetij in kako na vrednosti podjetij vpliva obdobje epidemije COVID-19.

Srečanje je vodil Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, na srečanju smo dobili odgovore na vprašanja, kot so:

  • Katere so ključne komponente vrednosti podjetja?
  • Kako ocenimo tržno vrednost podjetja?
  • Kaj ocenjena vrednost podjetja običajno vključuje?
  • Kako na vrednost podjetja gledajo kupci?
  • Kateri dejavniki negativno vplivajo na vrednost podjetja?
  • Kako lahko vrednost podjetja povečamo?
  • Kako obdobje COVID-19 vpliva na vrednost podjetja?

 

Predavatelj

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Za podrobnejše informacije o dogodku smo vam na voljo na: ptz@gzs.si


Fotogalerija