PTZ šparovček

Arhiv: 5.spletno srečanje - “Pravni vidiki prodaje podjetja”

Podjetniško-trgovska zbornica, v sodelovanju z Borzo posla v letu 2021 prirejata  serijo brezplačnih  spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

9. novembra 2021 smo izvedli 5. spletno srečanje na temo “Pravni vidiki prodaje podjetja. Pregledali smo različne možne oblike prodaje podjetja, zakonske in pogodbene omejitve pri prodaji, kako poteka pravni del skrbnega pregleda in nekatere najbolj tipične pravne dokumente, ki so običajno vključeni pri prodaji podjetja.

Srečanje je vodil moderiral Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, predaval pa je  pravnik Slavko Štepec, ki se že vrsto let ukvarja s pravnim svetovanjem pri prodaji in nakupih podjetij. Skozi slikovito predstavitev in izmenjavo dobrih praks ter izkušenj na trgu, sta   predstavila:

         kateri so osnovni načini in strukture prodaje podjetja;

         zakonske in pogodbene omejitve pri prodaji podjetja;

         strukturo in potek pravnega skrbnega pregleda podjetja;

         pred-pogodbene dokumente pri prodaji podjetja;

         pogodbo o prodaji poslovnega deleža v družbi z omejeno odgovornostjo;

 Moderator in predavatelj dogodka:

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Slavko Štepec, dipl.pravnik, se že vrsto let ukvarja s pravnim svetovanjem pri prodaji in nakupih podjetij, skupnih vlaganjih ter korporacijskim in gospodarskim pravom. V svoji dosedanji praksi je svetoval številnim strankam pri prodaji in nakupu podjetij doma in v tujini. V okviru dejavnosti svojega podjetja zagotavlja celovito pravno svetovanje na vseh področjih dela podjetnikov oz. gospodarskih družb, to je pri upravljanje gospodarskih družb, urejanju razmerij med družbeniki, statusnih preoblikovanjih, sklepanju gospodarskih pogodb, in podobno.

 

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.


 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku pišite na mail: ptz@gzs.si

 

 

 

 

 

Fotogalerija