PTZ šparovček
                                                   

         
     

                   


GZS Podjetniško trgovska zbornica vabi

v torek, 7. novembra 2017 ob 13.00 uri na GZS , Dimičeva 13, Poslovna oaza, Ljubljana na

 

13. PODJETNIŠKI KLEPET

 


Spodbujanje družinskega podjetništva

 

Izobraževalno-informativna delavnica s praktičnimi primeri za mikro, mala in srednja podjetja

 Predavateljica:

Mateja Ahej, Superior svetovalna družba

 

Finančni vidik pri nasledstvu družinskih podjetij ni glavni motiva-tor za izstop iz podjetja. Če pa vemo, da je povprečno 80% premoženja podjetnika vezanega v podjetju, bo ob izstopu iz podjetja vendarle treba urediti tudi finančno plat nasledstva, da bo lastnik preskrbljen tudi po predaji podjetja. V luči tega se je treba vprašati kakšne so potrebe in želje lastnika ter kakšna je finančna moč naslednika in podjetja, da to zagotovi. Vse to, pa je treba postaviti še v pravni in davčni okvir tako, da bo za vseh strani rezultat najugodnejši.  To tematiko bomo osvetlili v prvem sklopu podjetniškega klepeta:

1. Odplačna odsvojitev kapitala v primeru družinskega nasledstva oz. kako si ob družinskem nasledstvu zagotoviti primerno pokojnino

 • Koliko je vredno  moje podjetje?
 • Pravni in davčni vidik odsvojitve.

Graditi podjetje v partnerstvu lahko pomeni rasti in razvijati se hitreje in bolj stabilno. Vendarle pa na drugi strani partnerstvo  nosi s seboj veliko pasti. Ena izmed njih je dogovor o izstopu partnerjev iz podjetja. Kadar je načrtovano družinsko nasledstvo, je potrebno pravočasno in dosledno opredeliti različne vidike le-tega. V drugem sklopu podjetniškega klepeta bomo poizkušali odgovoriti na vprašanja:

 • Kdaj s partnerji spregovoriti o načrtovanju izstopa iz podjetja? 
 • Kdo bo (do) naslednik (i)? in
 • Kakšne bodo njegove (njihove) pristojnosti?
 • Kako urediti upravljavska in premoženjska  upravičenja naslednikov?

Zato smo drugi sklop naslovili:

2. Ureditev družinskega nasledstva in managementa v podjetjih z več solastniki (ki niso družinsko povezani). Ker je tematika zelo aktualna, bomo posebno pozornosti namenili vašim praktični vprašanjem.

   Vsakemu strokovnemu sklopu bo namenjeno 30 minut. Nato sledi mreženje med udeleženci.

    

  POTEK SREČANJA:

  13:00 – 13:10         Uvodni nagovor (direktorica GZS PTZ mag Vida Kožar)

  13:10 – 13:30         Predstavitev udeležencev

  13.30 – 14.30         predavanje (Mateja Ahej, Superior svetovalna služba)

  14:30 – 15:00         Pogovor s predstavniki različnih podjetij iz prakse

  15:00 – 15:30         Mreženje, vprašanja

   

  O predavateljici:

  Mateja  Ahej se profesionalno ukvarja z lastniškimi preoblikovanji podjetij (M&A), svetovanjem družinskim podjetjem pri vzpostavljanju nasledstva, finančnim upravljanjem ter vrednotenjem malih in srednjih podjetij. Je avtorica strokovnih prispevkov in predavateljica s področja nasledstva podjetij, izstopa iz podjetja, prodaje podjetij, vrednotenja podjetij, korporativnih financ in davkov. Kot mentorica startupom in mladim podjetjem sodeluje v programih Go.Global Slovenia Tovarne podjemov Maribor in Tehnološkega parka Ljubljana. Prav tako sodeluje v komisijah za ocenjevanje startupov pred pridobitvijo financiranja SPS.

   

  Kotizacija in prijave:

  Kotizacija znaša 30,00 evrov z DDV.

  Prijave sprejemamo do četrtka, 31. avgusta 2017 oz. do zapolnitve mest.

  Odpoved udeležbe brez finančnih posledic je možna največ dva delovna dneva pred izvedbo dogodka. V primeru, da prijavljeni udeleženci svoje prisotnosti (pisno / preko e-pošte) ne odpovedo v navedenem roku ali se dogodka ne udeležijo oz. ne pošljejo drugega udeleženca, vam zaračunamo polni znesek kotizacije.  

   

  Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje dva dni pred izvedbo delavnice na poslovni račun GZS pri NLB št. SI56 0292 4001 7841 495, sklic SI00 2090 - 5217.

   

  PRIJAVNICA 


  Informacije in vprašanja:

  GZS Podjetniško trgovska zbornica, telefon 01 58 98 312, elektronska pošta ptz@gzs.si

   

   ________________________________________________________________________________________________________________________

  13. podjetniški klepet  z naslovom Spodbujanje družinskega podjetništva organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in  tehnologijo.

   

   

   

   

   

   

  V GZS-Podjetniško trgovski zbornici spoštujemo vašo zasebnost. Zagotavljamo vam visoko raven varovanja podatkov in se zavezujemo, da jih bomo skrbno hranili in uporabljali samo z namenom, da vam - naročnikom (udeležencev dogodkov) lahko ponudimo čim boljšo storitev. Podatkov brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo potrjujem in se strinjam s pogoji za prijavo na dogodek in odpovedi prijave pred izvedbo dogodkov, ki so objavljeni v vabilu na dogodek.

   

  Kot "Udeleženec dogodka" dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov za zgoraj opisan namen. Kadarkoli lahko zahtevate, da GZS-Podjetniško trgovska zbornica trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke z namenom analiziranja naročnikov oziroma udeležencev dogodkov. Pravico imate, da nas kontaktirate na e naslov ptz@gzs.si, če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke v podatkovni bazi našega podjetja.