PTZ šparovček

 

Druga izobraževalno informativna delavnica v organizaciji GZS-Podjetniško trgovske zbornice je potekala dne 8. junija 2015. 2. Podjetniški klepet, ki je potekal je pod naslovom Tudi finance so vrata do dolgoročne podjetniške uspešnosti, je udeležencem ponudil odgovore na vprašanja Imate prave ključe? Lahko dosežete kljuko?

Podjetniki gredo preko različnih faz razvoja in slej kot prej naletijo na vrata, na katerih piše »likvidna sredstva«. Na drugi strani pa podjetniki tavajo po labirintu iz katerega vodijo različna vrata s ključavnicami na katerih piše: »prezadolženost«, »kapitalska neustreznost«, »tehnološka zastarelost«, »regionalna in globalna neprepoznavnost«, »slaba pozicioniranost na trgih«, »premajhna vlaganja v blagovne znamke«, »kadrovska podhranjenost« in podobno. Vrata so različne velikost in tudi ključi ter ključavnice niso na istih višinah, včasih pa so celo prikrita. Finančni posredniki, ki se skrivajo za nekaterimi vrati imajo na podjetnike svoje poglede in dostikrat zasledujejo cilje, ki jih podjetniki težko razumejo. Zasledujejo vrednost različnih kazalnikov, optimizirajo velikosti bilančnih vsot, omejujejo sredstva namenjena financiranju podjetjem, postavljajo dodatne in visoke zahteve za morebitne prosilce, ki pa jih le-ti ne morejo izpolniti. Govorimo tudi o premajhni pripravljenosti finančnih posrednikov za luščenje zdravih jeder, podpiranja le-teh in prevzemanja obvladljivih rizikov, ki so del finančnega posla.

Na podjetniškem klepetu smo zato predstavili:

1. DIAGNOSTIKO« STANJA MALIH IN SREDNJIH PODJETIJ in spregovorili, kako reševati zgoraj nanizane izzive s pomočjo Menjalka in evropskih (ne)povratnih sredstev, ki lahko pomagajo pri reševanju naštetih ovir in omogočata finančno vzdržen ter trajnostno naravnan razvoj.

2. KAKO ZAČETI Z ZDRAVLJENJEM? – PTZ MENJALKO« - predstavili uporabo spletnega tržišča Menjalko, ki lahko podjetnikom omogoči brezgotovinsko plačilo tistega kar potrebujejo s tem kar imajo. Prepričani smo, da je idealna situacija vsakega podjetnika možnost, da vse svoje stroške kompenzira s svojimi izdelki oz. storitvami, dobiček pa obdrži na bančnem računu. To pri večini ni možno niti v majhnem odstotku, saj ima klasična kompenzacija določene omejitve. V Menjalku teh omejitev ni, saj iz tržišča vzamete kar potrebujete, plačate pa s tem kar imate.

3.  KAKO POPOLNOMA OZDRAVETI in kako USPEŠNO PRIDOBITI NEPOVRATNA SREDSTVA, ki podjetjem financirajo investicijske projekte, razvojno raziskovalne projekte, demonstracijske (pilotne) projekte, izobraževanja in usposabljanja, mobilnost osebja, mreženje in povezovanje ter osveščanje javnosti. Pri pridobivanju sredstev se je potrebno zavedati vseh odgovornosti do davkoplačevalcev, ki predstavljajo vir financiranja podjetniških projektov. Na posvetu bomo osvetlili vidike decentraliziranih in centraliziranih virov in pogojev financiranja ter uresničevanja skupno zastavljenih evropskih ciljev.V GZS-Podjetniško trgovski zbornici spoštujemo vašo zasebnost. Zagotavljamo vam visoko raven varovanja podatkov in se zavezujemo, da jih bomo skrbno hranili in uporabljali samo z namenom, da vam - naročnikom (udeležencev dogodkov) lahko ponudimo čim boljšo storitev. Podatkov brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo potrjujem in se strinjam s pogoji za prijavo na dogodek in odpovedi prijave pred izvedbo dogodkov, ki so objavljeni v vabilu na dogodek.

 

Kot "Udeleženec dogodka" dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov za zgoraj opisan namen. Kadarkoli lahko zahtevate, da GZS-Podjetniško trgovska zbornica trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke z namenom analiziranja naročnikov oziroma udeležencev dogodkov. Pravico imate, da nas kontaktirate na e naslov ptz@gzs.si, če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke v podatkovni bazi našega podjetja.